Orange the World – Culemborg

 

Molen de Hoop in Culemborg doet mee aan de wereldwijde actie Orange the World van de Verenigde Naties. Orange Lighting heeft de molen hiertoe in het oranje verlicht.

Tussen 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en 10 december, Internationale Mensenrechtendag, baadt de molen in het oranje licht als een signaal tegen geweld tegen vrouwen.

Soroptimist
Burgemeester Gerdo van Grootheest heeft het oranje licht ontstoken samen met Rianne  van den Boomen van Soroptimist International West Betuwe.

Soroptimist International is een wereldwijde service- en belangenorganisatie van en voor vrouwen. Er zijn 90.000 Soroptimisten, verdeeld over ruim 3.000 clubs in 125 landen. Zij heeft als niet-gouvernementele organisatie een stem in diverse organen van de Verenigde Naties en in de Raad van Europa.

Internationale campagne
De Club West-Betuwe doet mee aan de campagne Orange the World. Dit is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties. In Nederland nemen UN Women Nederland, de Unie van Soroptimistclubs en Zonta Nederland het voortouw in deze campagne, onder andere door gemeenten en provincies op te roepen een gebouw, fontein, standbeeld of ander object oranje uit te lichten tussen 25 november en 10 december.

De gemeente Culemborg geeft graag aandacht aan dit thema en Erik Stroomberg, verantwoordelijke voor de openbare verlichting van de gemeente, heeft Orange Lighting uit Enschede gevraagd de molen uit te lichten met schijnwerpers met oranje licht. Orange Lighting draagt graag bij aan dit maatschappelijke vraagstuk en heeft daartoe de schijnwerpers ter beschikking gesteld die door Buroteta uit Tiel zijn geïnstalleerd.